Зворотній звязок
Ваше ім'я(*): Ваш E-mail(*): Тема повідомлення: Текст повідомлення(*):

Візи, Страхування

 

Віза потрібна для кожного, хто перетинає кордон іншої країни.  Необхідно дотримуватися правила першого в'їзду - можна перетинати кордон тільки тієї країни, в посольстві якої була отримана Шенгенська віза. Одержавши Шенгенську візу, можна безперешкодно відвідати будь-яку країну Шенгена.

ШЕНГЕН віза відкривається С05 на 90 днів. Документи готуються до 5-7 робочих днів з моменту подання даних (скан закордонного паспорта і прописки). Якщо ви плануєте часто їздити закордон (віза для часто подорожуючих) і хочете інколи бувати у інших країнах шенгенського договору, то вам краще відкрити шенгенську бізнес візу у Польщу. Мінімальний період на який її можуть відкрити це 30/90, максимальний 90/360 – це вирішує консул. Наприклад, вам відкрили візу 30/90 – це означає що 30 днів ви можете перебувати у країнах Євросоюзу протягом 90 днів коридору. На бізнес візу готується контракт і запрошення на рік, і якщо вам відкрили мінімальний термін, то ви можете подати на візу повторно (коли виїздили свої дні), використовуючи даний контракт і запрошення.

РОБОЧА віза в Польщу відкривається D05/D08 на 180 днів з піврічним коридором. Документи готуються до 5-7 робочих днів з моменту подання даних (скан закордонного паспорта і прописки) Робочі візи використовуються для довготривалого перебування закордоном. Є робочі національні візи (180/360 і 360/360) та робоча шенген віза (90/90). Маючи робочу візу бажано не робити більше 5-6 виїздів, так як у прикордонників може виникнути питання про нецільове використання візи.

Kожен, хто в’їжджає у Шенгенську зону на підставі візи А (транзитна віза для авіаподорожей) або С (короткострокове перебування на період до 90 днів), повинні мати дійсний поліс медичного страхування для подорожей (ПМСП) на весь період перебування і протягом терміну дії візи. Такий поліс має покривати будь-які витрати, які можуть виникнути у зв'язку з поверненням на батьківщину з медичних причин, термінової медичної допомоги та / або надання невідкладної медичної допомоги в лікарні або смерті, під час їх перебування на території країн Шенгенської зони. Оформлюючи візу для виїзду за кордон, особливу увагу слід приділяти страхуванню, яке є обов’язковою вимогою країн ЄС. Правильно оформлений поліс у надійній страховій компанії надасть вам справжній захист на весь час перебування за кордоном.

Вимоги  Консульства   про страховий поліс:

  • Страховий поліс має надаватися лише у друкованому вигляді
  • Період страхування – на період візиту + 15 днів.
  • Страхова сума – не менше 30 000 EUR.
  • Франшиза –  від 0 до 100 EUR.
  • Обов’язково – дата народження, адреса проживання, прізвище та ім’я застрахованої особи.
  • Поліс є дійсним лише за умови його оплати та наявності платіжного документу (квитанції).